Πώς θα δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο E-shop;

kataskeyh eshop - Abouttheweb
kataskeyh eshop - Abouttheweb

Αποφάσισατε να κάνετε το επόμενο βήμα για την επιχείρηση σας, με τη δημιουργία ενός E-shop, αλλά δε ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Όλες αυτές οι πλατφόρμες και εφαρμογές, που υπάρχουν για να φτιάξετε το διαδικτυακό σας κατάστημα, σας μπερδεύουν; Ξεκινήστε με την αναζήτηση και εύρεση του μέσου εκείνου που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Αυτά που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι η ευκολία χρήσης, η αξιοπιστία και η δυνατότητα αλλαγών που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Μια σωστή στρατηγική είναι το παν

Δημιουργήστε μια λίστα με όλα εκείνα που θέλετε να κερδίσετε από τη δημιουργία του E-shop σας και πώς θα τα πετύχετε. Ποιο εργαλείο θα επιλέξετε για το στήσιμο του; Σημειώστε τα συν και πλην των πλατφορμών που έχετε βρει και επιλέξτε αυτό που κατά τη γνώμη σας ανταποκρίνεται καλύτερα στους στόχους που θέσατε.

Επιλογή Hosting

Υπάρχει η δυνατότητα δύο επιλογών. Μπορείτε να διαλέξετε μια πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει το hosting όπως το Shopify ή το Wix ή κάποια που θα σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε το E-shop σας όπου εσείς επιθυμείτε.
Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι ευκολότερα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι η δημιουργία ενός προφίλ στο site αυτών των πλατφορμών και από κει να κάνετε τις αλλαγές και για τη δική σας σελίδα. Τα πάντα γίνονται με ευκολία και χωρίς περαιτέρω τεχνικές γνώσεις. Το βασικό μειoνέκτημα είναι το κόστος που θα προκύψει με την αύξηση των κερδών σας. Οι προμήθειες σε τέτοιες εφαρμογές τείνουν να αυξάνονται αναλογικά με τις πωλήσεις του καταστήματος.
Αν, από την άλλη, επιλέξετε μια self-hosted λύση όλα αυτά θα είναι στο χέρι σας. Εσείς θα επιλέξετε που και με ποιον τρόπο θα γίνει το hosting του site σας. Self-hosted πλατφόρμες, όπως το WooCommerce και το Magento, σας δίνουν τον απόλυτο έλεγχο και αναρίθμητες δυνατότητες βελτιστοποίησης και customizing του e-shop σας. Στο μόνο που θα δυσκολευτείτε είναι στην αρχική δημιουργία και το στήσιμο του, κάτι που μπορεί εύκολα να λυθεί με την εγκατάσταση ενός CMS, όπως το WordPress.
Επιλέξτε τη λύση hosting που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Τρόποι Πληρωμής

kataskeyh eshop - Abouttheweb

Πώς θα πληρώνουν οι πελάτες σας για το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν; Επιλέξτε τους τρόπους πληρωμής που επιθυμείτε να έχει το e-shop σας (πιστωτική/χρεωστική κάρτα, πληρωμή μέσω Paypal, κατάθεση σε λογαριασμό κ.ά.). Έχετε στο νου σας ότι δεν υποστηρίζουν όλες οι πλατφόρμες και οι χώρες όλες τις διαθέσιμες μεθόδους πληρωμών. Σιγουρευτείτε ότι η πλατφόρμα που θα επιλέξετε υποστηρίζει το σύστημα πληρωμών της χώρας σας.

Φτιάξτε το E-shop σας όπως το θέλετε

Δημιουργήστε εύκολα και μοναδικά design και κάντε πραγματικότητα αυτά που είχατε σκεφτεί. Επιλέξτε τη σωστή πλατφόρμα για σας ώστε τα themes που θα σας προσφέρει να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Το περιεχόμενο μετράει

Παρουσιάστε τα προϊόντα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φροντίστε να έχουν σωστές περιγραφές και στοχεύστε με λέξεις-κλειδιά, που θα διευκολύνουν τους πελάτες στην αναζήτηση αυτών που επιθυμούν. Η επιλογή μιας σωστής πλατφόρμας παίζει κ εδώ σημαντικό ρόλο αφού αυτή θα σας επιτρέψει την προσθήκη κειμένων, φωτογραφιών και σελίδων.

Mobile Friendly

Όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να πραγματοποιούν τις διαδικτυακές τους συναλλαγές. Φροντίστε λοιπόν ώστε το e-shop σας να είναι συμβατό με την επιλογή mobile friendly θεμάτων ή την εγκατάσταση κάποιου ειδικού plugin. Όχι μόνο θα αυξηθούν οι πωλήσεις σας μέσω κινητών αλλά θα αυξηθεί σημαντικά και το SEO σας.

Φροντίστε για την ασφάλεια των πελατών σας

Κάθε φορά που κάποιος αγοράζει κάτι από το site σας ουσιαστικά αφήνει μέρος των προσωπικών του δεδομένων, από το όνομα του μέχρι στοιχεία της κάρτας του. Πρέπει λοιπόν να φροντίσετε να διασφαλιστούν και να μην διαρρεύσουν αυτές οι πληροφορίες. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο SSL για το site σας και ακολουθείστε τις μεθόδους ασφαλείας που υπαγορεύονται από την PCI (Payment Card Industry).

Στην AboutTheWeb φροντίζουμε να ακολουθούμε όλα αυτά τα βήματα και να σας προσφέρουμε ένα σωστό και επιτυχημένο e-shop. Η αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σας θα αυξηθεί και οι πωλήσεις σας θα εκτοξευθούν.

Share