Τέλος στις popup διαφημίσεις!

popups google seo - Abouttheweb
google popup - AboutthewebΗ Google ξαναχτυπά και αυτή την φορά στο στόχαστρο της μπαίνουν οι popup διαφημίζεις που εμφανίζονται σε διάφορες ιστοσελίδες.

Από τις 10 Ιανουαρίου 2017 ιστοσελίδες που προβάλουν τέτοια παράθυρα με διαφημίσεις θα πέφτουν σε κατάταξη στα αποτελέσματα της. Η αλλαγή αυτή αφορά κυρίως αναζητήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικά είναι αυτά τα παράθυρα και ειδικότερα στην οθόνη ενός κινητού. Καταναλώνουν από το χρήστη χρόνο και τον προτρέπουν σε άσκοπες ενέργειες. Σκοπός της Google δεν είναι να εξαφανίσει εντελώς τα popups παράθυρα αλλά να τα περιορίσει. Κύριος στόχος της είναι η απαλοιφή παραθύρων που εμποδίζουν την πρόσβαση του χρήστη στη σελίδα. Γι’ αυτό φροντίζει να εξαιρεί συγκεκριμένες περιπτώσεις popup που περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες και λειτουργίες. Για παράδειγμα υπάρχουν παράθυρα για την πολιτική χρήσης των cookies ή άλλα που ζητούν να επιβεβαιωθεί η ηλικία του χρήστη.

Αυτές οι ενέργειες της Google στοχεύουν στην βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη κατά την επίσκεψη του σε μια ιστοσελίδα. Επομένως οι διαχειριστές των site θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να εξακολουθήσουν να είναι πρώτοι στα αποτελέσματα αναζήτησης της.

Share