Συμβουλές για ένα πετυχημένο e-mail marketing

e-mail marketing- Abouttheweb
e-mail marketing- Abouttheweb

Πολλές φορές λαμβάνουμε ένα e-mail χωρίς να μπορούμε να δούμε τις φωτογραφίες που εμπεριέχει ή ακόμα και να διαβάσουμε όλο το περιεχόμενο του. Τι πήγε στραβά; Πώς πρέπει να δρούμε για να αποφύγουμε τέτοια λάθη στα δικά μας mail;

Είναι σχεδόν απαραίτητο τα email που θα δημιουργείτε να ακολουθούν τα τυπικά στάνταρ βελτιστοποίησης ώστε να αυξήσετε τον αριθμό των παραληπτών που θα τα ανοίξουν αλλά και να δεθείτε περισσότερο μαζί τους. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και βελτιώστε το email marketing της επιχείρησης σας.

1. Επιλογή του κατάλληλου e-mail adress

Το e-mail adress που θα δημιουργήσετε πρέπει να είναι επαγγελματικό και να μένει στη μνήμη των παραληπτών σας. Φροντίστε η πρώτη εντύπωση που θα τους αφήνει να είναι θετική.

2. Δημιουργία ενός έξυπνου θέματος

Το θέμα του μέιλ σας είναι αυτό που θα παροτρείνει κάποιον να το ανοίξει ή όχι. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε σύντομα και ξεκάθαρα θέματα για να διευκολύνετε τους παραλήπτες σας. Μπορείτε να τους προτρέψετε σε κάποια ενέργεια με κείμενα όπως “Μπες στην κλήρωση” ή “Αγόρασε τώρα και κέρδισε”.

3. Σωστό περιεχόμενο

Το κείμενο των email σας θα πρέπει να είναι σύντομο και περιεκτικό. Χρησιμοποιείστε bullet points και αριθμημένες λίστες ή τονίστε τα βασικά σας σημεία με bold. Μην ξεχνάτε να τους προτρέπετε μέσω link να επισκεφτούν το site σας.

4. Ενσωμάτωση κουμπιών social media

Βάλτε τα στα email που στέλνετε ώστε να μπορούν οι παραλήπτες να σας βρίσκουν εύκολα και να επικοινωνούν μαζί σας.

5. A/B Split Tests

Ποιες είναι οι προτιμήσεις των συνδρομητών σας; Στείλτε διαφορετικά mail και τεστάρετε το open rate τους ανάλογα με το θέμα, το περιεχόμενο ή ακόμα και την ώρα αποστολή τους.

6. Mobile Friendly Emails

Χρησιμοποιείστε responsive σχεδιασμό email και εικόνες υψηλής ποιότητας .

Μία σωστή στρατηγική email marketing θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε άμεσα και αποτελεσματικά με το κοινό σας. Επιλέξτε την υπηρεσία email marketing της Abouttheweb που σας ταιριάζει και δημιουργείστε μοναδικά και με προσωπικό χαρακτήρα mail.

Share