Ότι χρειάζεται να ξέρετε για το Link Building

link building Seo - Abouttheweb
link building Seo - Abouttheweb

Το Link Building είναι η διαδικασία δημιουργίας και ανταλλαγής link ανάμεσα στα διάφορα site. Θεωρείται από τη Google ως ένας σημαντικός παράγοντας αξιολόγησης μιας ιστοσελίδας. Το σημαντικότερο δεν είναι η ποσότητα των links αλλά η ποιότητα τους. Αυτό είναι που ελέγχουν και οι μηχανές αναζήτησης όταν αξιολογούν ένα site. Τεχνικές όπως spam links και black hat seo ανιχνεύονται και τιμωρούνται. Αν θέλετε λοιπόν να βρεθείτε πρώτοι στη Google και να αυξήσετε το traffic της σελίδας σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μια πετυχημένη στρατηγική link building.

 

Τα είδη link που πρέπει να χρησιμοποιείτε:

 

1.Internal Links
Είναι τα links που συνδέουν τις σελίδες του site σας μεταξύ τους. Πρόκειται για το βασικότερο είδος link. Θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό το indexing των σελίδων σας από τις μηχανές αναζήτησης και τη γενικότερη αξιολόγηση του site σας. Χρησιμοποιείστε τα για να δημιουργήσετε μια εύκολη και ξεκάθαρη πλοήγηση στις σελίδες σας. Φροντίστε τα internal links σας να είναι πάντα σχετικά.

2. External Links
Είναι τα link που παραπέμπουν σε διαφορετικές ιστοσελίδες από τη δικιά σας. Τα link αυτά πρέπει να είναι ποιοτικά και να οδηγούν σε site σχετικά με το δικό σας και αξιόπιστα. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσετε και την δικιά σας αξιοπιστία και ποιότητα.

3. Backlinks
Είναι τα links εκείνα που χρησιμοποιούν άλλα site προς το δικό σας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν γιατί αυξάνουν την εμπιστοσύνη προς την ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να εντοπίσετε και να ελέγξετε τα backlinks στο site σας μέσω διάφορων εργαλείων που υπάρχουν online.

Προσπαθήστε λοιπόν η σελίδα σας να χρησιμοποιεί ποιοτητικά και σχετικά links που θα προωθούν τις SEO ενέργειες σας αλλά και θα διευκολύνουν τους χρήστες που την επισκέπτονται.

Share

Recommended Posts