Φτιάξτε σωστά video στο Youtube

δημιουργια βιντεο στο youtube - Abouttheweb
δημιουργια βιντεο στο youtube - Abouttheweb

Το YouTube αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάνω από 1 δισ. χρήστες του διαδικτύου το χρησιμοποιούν για να παρακολουθήσουν τα βίντεο που τους αρέσουν ή για να ανεβάσουν τα δικά τους. Όπως αναφέρει και η Google, έχει δημιουργηθεί μια καινούρια γενιά καταναλωτών με διαφορετική ιδεολογία και κουλτούρα, η Generation C.

Αυτή η γενιά έχει ως κύρια ενδιαφέροντα της τη σύνδεση με άλλα άτομα, τη δημιουργία κοινότητας καθώς και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό της περιλαμβάνει άτομα μέχρι 35 ετών που χρησιμοποιούν κυρίως διάφορες συσκευές και πλατφόρμες για να αναζητήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Δύσκολα μπορείς να τους προσεγγίσεις με παραδοσιακά μέσα. Βέβαια το κοινό του YouTube δεν αποτελείται μόνο από εκπροσώπους αυτής της γενιάς αλλά και από άλλα άτομα που θέλουν να ανεβάσουν και να μοιραστούν online τα βίντεο τους.

Σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό των βίντεων που είναι ανεβασμένα στο YouTube δεν είναι πετυχημένα και δεν προσφέρουν τίποτα σε όσους τα παρακολουθούν. Πώς λοιπόν το δικό σας βίντεο θα ξεχωρίσει; Με ποιο τρόπο θα δημιουργήσετε σωστά και ενδιαφέροντα βίντεο για να προσεγγίσετε το κοινό της επιχείρησης σας;

Μάθετε τα πάντα για το YouTube
Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε και να ανεβάζετε τα βίντεο σας, εξερευνήστε τον κόσμο του YouTube. Πώς λειτουργεί; Πώς το χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι χρήστες; Παρακολουθήστε βίντεο και σχόλια άλλων πετυχημένων brands. Μην ξεχνάτε πως το YouTube είναι και αυτό ένα σημαντικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε και να επεκτείνετε το online κοινό σας.

Φροντίστε για ένα σωστό περιεχόμενο
Στις μέρες μας οι περισσότερες επωνυμίες χρησιμοποιούν στα βίντεο τους σύντομες και απλές ιστορίες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Έχετε στο νου σας το λόγο που θέλετε το κοινό σας να μοιραστεί τα βίντεο σας και πώς θα το κάνει αυτό.

Δημιούργηστε ουσιαστικές σχέσεις με το κοινό σας
Τα social media έχουν δημιουργηθεί για να φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Μην το ξεχνάτε ποτέ! Γίνετε ο πρωταγωνιστής στα βίντεο σας ή εξιστορήστε μέσω από αυτά σημαντικές πτυχές της επιχείρησης σας. Μία έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξετε δικά σας How To βιντεάκια.

Η σωστή προώθηση είναι το παν
Αφού δημιουργήσετε τα βίντεο σας το επόμενο βήμα είναι να τα προωθήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Μοιράστε τα στα υπόλοιπα social media προφίλ σας, στο blog ή στείλτε τα μέσω email. Το σημαντικό είναι να επικοινωνείτε και να βρίσκεστε σε συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό σας. Απαντήστε στα σχόλια που σας αφήνουν ή αφήστε τα δικά σας σχόλια σε άλλα προφίλ σχετικά με το δικό σας.

Χρησιμοποιείστε τη μέθοδο διαφήμισης του Google AdWords for Video
Πρόκειται για έναν επί πληρωμή τρόπο προώθησης του καναλιού σας στο YouTube. Ανεβάστε τα βίντεο σας και παρακολουθήστε την πορεία και απήχηση τους μέσω του YouTube Analytics.

Share