4 εργαλεία για αποτελεσματικά Keyword

επιλογή keyword Seo - Abouttheweb
επιλογή keyword Seo - Abouttheweb

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πώς δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης και πόσο σημαντικό είναι  το SEO για να ανέβει η σελίδα ή το blog σας στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων. Γνωρίζουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή λέξεων- κλειδιών για μια επιτυχημένη εκστρατεία SEO. Πολλές φορές όμως μπορεί να ξεμείνουμε από ιδέες και να μην μπορούμε να σκεφτούμε σχετικά keywords. Τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτή;

Για να σας βοηθήσουμε να μην αντιμετωπίζετε ποτέ τέτοια προβλήματα και να εντοπίζετε εύκολα και γρήγορα αποτελεσματικές λέξεις-κλειδιά, συγκεντρώσαμε μερικά έτοιμα online εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

Ένα από αυτά είναι το AdWords Keyword Planner της Google. Θα σας βοηθήσει να εντοπίζετε keywords που σχετίζονται με τη σελίδα σας αλλά και να δείτε στατιστικά για λέξεις-κλειδιά που δημιουργήσατε. Με αυτό το εργαλείο θα μπορείτε ακόμα να προβλέψετε το μέγεθος των αναζητήσεων και των κλικ τους. Δημιουργήστε λοιπόν, αν δεν έχετε ήδη, ένα λογαριασμό στο AdWords και μπείτε στην ειδική καρτέλα “Εργαλείο Λέξεων-Κλειδιών”.

Εκτός από τη Google, και η μηχανή αναζήτησης της Bing δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ανακαλύψουν καινούργια και ελκυστικά keywords μέσω του ειδικού εργαλείου που διαθέτει (Bing Keyword Research Tool). Μπορείτε να το βρείτε στην κατηγορία “Reports & Data”. Παρέχει στατιστικά δεδομένα για τις λέξεις-κλειδιά που θα αναζητήσετε αλλά και άλλες σχετικές με αυτές. Αντλεί τα δεδομένα του από τις οργανικές αναζητήσεις που γίνονται στη μηχανή Bing τους τελευταίους έξι μήνες. Για να το χρησιμοποιήσετε πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Bing Webmaster Tools μέσα στο οποίο θα καταχωρήσετε το site/blog σας.

Το τρίτο εργαλείο για αναζήτηση keyword στο οποίο θα αναφερθούμε είναι το KeywordTool.io . Ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή μιας και αντλεί τα δεδομένα του από τις αναζητήσεις των χρηστών στο Google, Youtube, Bing και App Store. Παράγει γύρω στις 750 προτάσεις για κάθε λέξη-κλειδί κατί που το καθιστά αρκετά έγκυρο και αποτελεσματικό. Χρησιμοποιεί το Google Autocomplete και σας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε χώρα και γλώσσα για κάθε αναζήτηση.

Το SEMRush είναι το τελευταίο εργαλείο στο οποίο θα αναφερθούμε. Είναι ένα εξαιρετικό tool καθώς μας επιτρέπει να δούμε πώς λειτουργούν οι ανταγωνιστές μας. Ποια keywords χρησιμοποιούν; Προσθέστε το url του ανταγωνιστικού site και δείτε τα αποτελέσματα.

Αυτά ήταν μερικά από τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στη σωστή επιλογή λέξεων-κλειδιά. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάτε πόσο σημαντική είναι η χρήση σωστών και αποτελεσματικών keyword στο site σας για να μπορέσετε να το ανεβάσετε στην κορυφή των αποτελσμάτων αναζήτησης.

Share