Εκτοξεύστε τις πωλήσεις σας!

online αγορες - Abouttheweb
online αγορες - Abouttheweb

Το e-shop σας είναι έτοιμο. Γιατί όμως οι πωλήσεις σας δεν αυξάνονται; Παρακολουθείτε τα στατιστικά του eshop σας και παρατηρήσατε ότι οι επισκέπτες βάζουν πράγματα στο καλάθι αγορών σας αλλά στο τέλος εγκαταλείπουν την παραγγελία τους; Μην ανησυχείτε! Αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους επισκέπτες ηλεκτρονικών καταστημάτων. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό αλλά και τι μπορείτε εσείς να κάνετε.

1. Μεγάλη διαδικασία checkout

Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα αποθαρρύνουν τους επισκέπτες από το να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες τους γιατί χρησιμοποιούν πολλά βήματα στη διαδικασία αυτή. Σε πολλές περιπτώσεις ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει πολλές φόρμες και πεδία μέχρι να αγοράσει αυτό που επιθυμεί. Στόχος σας είναι λοιπόν το να κάνετε πιο εύκολη τη διαδικασία checkout. Δώστε στο χρήστη τη δυνατότητα αγοράς ως επισκέπτη και όχι αποκλειστικά μέσω δημιουργίας προσωπικού λογαριασμού. Ζητήστε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για την αποστολή των προϊόντων ή δώστε στον πελάτη την επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης στην περίπτωση που έχει αγοράσει ξανά από το eshop σας.

2. Δημιουργείστε ελκυστικές προσφορές

Οι χρήστες πολλές φορές αποθαρρύνονται από το υψηλό κόστος αποστολής. Αν μπορείτε προσφέρτε του τη δυνατότητα δωρεάν αποστολής για παραγγελίες πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό ή την απόκτηση εκπτωτικών κουπονιών.

3. Φροντίστε για την ασφάλεια των πελατών σας

Πολλοί χρήστες αμφιβάλλουν και ανησυχούν για το πόσο ασφαλείς είναι οι αγορές που θα κάνουν online. Βοηθήστε τους να το ξεπεράσουν μέσω ασφαλών συνδέσων με τη χρήση πιστοποιητικών SSL. Βάλτε ακόμη στο site σας logos που επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και αξιοπιστία σας.

4. Προσφέρτε στους χρήστες πολλές και διαφορετικές μεθόδους πληρωμής

Δώστε στους πελάτες σας τη δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων πληρωμής όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα, Paypal, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή αντικαταβολή.

Σκεφτείτε λοιπόν αν ακολουθείτε αυτά τα βήματα στο δικό σας eshop. Και κάτι ακόμα. Πολλοί χρήστες δεν ολοκληρώνουν τις παραγγελίες τους γιατί δεν είναι έτοιμοι. Φροντίστε να τους θυμίζετε την παρουσία σας με email και έξυπνες διαφημιστικές καμπάνιες.

Share