5 tips για να βελτιώσετε το SEO σας

συμβουλές για seo - Abouttheweb

Για εσάς που δεν γνωρίζετε, το Search Engine Optimization(SEO) ή αλλιώς Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης, είναι το σύνολο των ενεργειών που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει για να ανέβει η ιστοσελίδα του υψηλότερα στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Πώς θα ξεχωρίσει το site σας σε μια εποχή που οι χρήστες είναι σε θέση να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες ιστοσελίδες και πληθώρα πληροφοριών;

συμβουλές για seo - Abouttheweb

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις

Στις μέρες μας οι χρήστες αναζητούν τα πάντα στο διαδίκτυο και κατά κύριο λόγο στις μηχανές αναζήτησεις όπως η Google, η Bing και η Yahoo. Η εικόνα της ιστοσελίδας σας είναι επομένως σημαντική για τους εν δυνάμει πελάτες της επιχείρησης σας. Θα πρέπει να φροντίσετε ώστε ο χρήστης να μπορεί να πλοηγηθεί εύκολα στις σελίδες του site σας και να ανακαλύψει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρετε Μία όμορφη και σωστά διαμορφωμένη ιστοσελίδα είναι η αρχή για μια επιτυχημένη επιχείρηση.


Δημιουργήστε σωστά διαμορφωμένο και ενδιαφέρον περιεχόμενο

Δεν έχει σημασία μόνο το τι λες αλλά και πώς το λες. Το κείμενο σας πρέπει να είναι σαφές, σωστά ορθογραφημένο και στοχευμένο με κατάλληλες λέξεις-κλειδιά για να σας βρίσκουν ευκολότερα στις μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε internal links για να προτρέψετε τους επισκέπτες του site σας να προβούν σε κάποια ενέργεια όπως η αγορά κάποιου προϊόντος ή η εγγραφή σε newsletter.


Επενδύστε στα social media

Τα social media παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάδειξη της επιχείρησης μας όσο και στην προώθηση της σε εν δυναμει πελάτες. Επιλέξτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ταιριάζουν στην επιχείρηση σας. Φτιάξτε μια Google+ σελίδα και κερδίστε πόντους εμπιστοσύνης από τη Google. Συνδεθείτε με το κοινό σας ανεβάζοντας πληροφορίες για τα προϊόντα σας. Επικοινωνήστε μαζί τους για ότι χρειαστούν και προωθήστε τη σελίδα σας σε άλλα σχετικά με σας site.


Εμπλουτίστε το περιεχόμενο σας

Κάποιες φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να ενημερώσετε και να προωθήσετε τη σελίδα σας. Εμπλουτίστε το κείμενο σας με φωτογραφίες ή σχετικά links από το YouTube. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα δικό σας ολιγόλεπτο βίντεο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Ενσωματώστε στο site σας κουμπιά για social media αλλά και έναν χάρτη και οδηγίες για το πώς θα βρουν την επιχείρηση σας. Φροντίστε ακόμη να έχει ο αναγνώστης τη δυνατότητα εγγραφής σε newsletter για να μπορείτε μέσω email να τον ενημερώνετε για καινούριες υπηρεσίες ή προϊόντα που προσφέρετε.


Κάντε την κατάλληλη αναζήτηση keyword

Βασικό βήμα για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα είναι η χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιά. Keywords με υψηλή αναζήτηση  και χαμηλό ανταγωνισμό είναι ιδανικά για τη σελίδα σας. Δεν αρκεί όμως μόνο η επιλογή τους αλλά θα πρέπει να παρακολουθείτε την πορεία τους και αν χρειαστεί να τα αναθεωρείτε.

Share