Πώς να φτιάξετε ένα δυναμικό εταιρικό blog

συμβουλες για ενα επιτυχημενο blog - Abouttheweb
συμβουλες για ενα επιτυχημενο blog - Abouttheweb

Γιατί να επενδύσετε σ’ένα σωστό εταιρικό blog;

Η δημιουργία του δικού σας εταιρικού blog είναι στις μέρες μας απαραίτητη. Θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στο κοινό σας και να αναπτύξετε σχέσεις αλληλεπίδρασης με τους αναγνώστες σας. Πρόκειται για έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας μαζί τους καθώς μπορείτε να ανταλλάξετε τις πληροφορίες και τις απόψεις σας. Ας μην ξεχνάμε και τη δύναμη που έχουν τα blogs όσον αφορά το SEO. Δημοσιεύτε ποιοτικά και χρήσιμα άρθρα και οι μηχανές αναζήτησης θα σας ανταμείψουν.

Μέσα από το blog σας μπορείτε να μιλήσετε για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρετε. Είναι η φωνή της επιχείρησης σας!  Μοιραστείτε τα άρθρα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα newsletters που στέλνετε. Δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για τη δημιουργία ενός ωραίου και ελκυστικού blog. Το WordPress μπορεί να σας λύσει τα χέρια.  Δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρον και άμεσος τρόπος να μιλήσεις για την επιχείρηση σου και να έρθεις κοντά στους αναγνώστες σου, προσφέροντας τους τις λύσεις που χρειάζονται.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσετε;

Πάνω απ’όλα μετράει το τι γράφεις στο blog σου. Η συνταγή για ένα πετυχημένο blog, ανεξαρτήτως του θέματος του, βρίσκεται στο σωστό και ποιοτικό περιεχόμενο. Σκεφτείτε σαν αναγνώστης! Τι θα θέλατε να δείτε σ’ένα άρθρο και πόσο χρόνο διαθέτετε για να το διαβάσετε; Είναι σημαντικό τα άρθρα σας να παρέχουν πληροφορίες γρήγορα και εύκολα και να μην κουράζουν τον αναγνώστη. Φροντίστε το περιεχόμενο σας να είναι μοναδικό και φρέσκο! Χρησιμοποιείστε προσωπικό ύφος και συνομιλείστε με τους αναγνώστες σας!

Ποιος διαβάζει το blog σας; Δημιουργείστε άρθρα που να στοχεύουν στο κοινό που τα διαβάζει. Για να το πετύχετε δημιουργήστε τις κατάλληλες User Personas.

Δεν υπάρχει λογική στο να δημιουργείτε ωραία και ενδιαφέροντα άρθρα, αν δε τα διαβάζει κανείς. Φρότιστε λοιπόν να τα προωθείτε αποτελεσματικά στα social media! Ενσωματώστε τo link του post σας στις δημοσιεύσεις σας σε Facebook και Twitter ή μοιραστείτε το στο LinkedIn ή το Google+. Προγραμματίστε την αποστολή email που θα ενημερώνουν το κοινό σας για νέες δημοσιεύσεις ή για τα πιο δημοφιλή σας άρθρα.

Το σημαντικότερο ίσως κομμάτι για ένα πετυχημένο blog είναι οι τακτικές SEO που θα χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε τα σωστά keywords, κάντε ένα καλό link building και χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα plugins.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές σίγουρα θα δείτε διαφορά στην επισκεψιμότητα του blog σας. Μην μείνετε όμως στάσιμοι. Αναζητήστε συνεχώς νέες μεθόδους και τακτικές που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας!

Share