Περισσότερα σχόλια στα άρθρα σας, μεγαλύτερη επιτυχία στο blog σας

σχολια σε blog Seo - Abouttheweb
σχολια σε blog Seo - Abouttheweb

Έχουμε αναφέρει χιλιάδες τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε την επιτυχία του blog σας. Μπορείτε να μετρήσετε τις επισκέψεις των σελίδων σας, τα conversions και το πόσο συχνά το εγκαταλείπουν οι αναγνώστες. Κάθε τρόπος συνδέεται με τον στόχο που θέτετε κάθε φορά που γράφετε ένα άρθρο. Είχατε όμως αναλογιστεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε τα σχόλια για να δείτε πόσο πετυχημένη είναι η σελίδα σας;

Τι ρόλο πάιζουν τα σχόλια στην αξιολόγηση της επιτυχίας σας;

Όπως συμβαίνει και με τα άρθρα, έτσι και στα σχόλια δε μετράει τόσο η ποσότητα όσο η ποιότητα τους. Παίζει επομένως σημαντικό ρόλο τα σχόλια που αφήνουν κάτω από τα άρθρα σας να είναι ποιοτικά και να προκαλούν το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε και θα διευρύνετε τους δεσμούς με το κοινό σας ενώ παράλληλα θα αυξήσετε την εμπιστοσύνη τους προς εσάς.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των σχολίων είναι η αξιοπιστία και το κύρος που θα δώσουν τόσο στο blog σας όσο και σε σας τους ίδιους. Φροντίστε μόνο να φιλτράρετε όσα είναι spam. Για να αφήσει κάποιος σχόλιο κάτω από τα άρθρα σας σημαίνει ότι τα βρήκε ενδιαφέροντα και υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στο blog σας. Αναπτύσσετε έτσι μια ομάδα πιστών αναγνωστών.

Πώς θα αυξήσετε τα σχόλια στο ιστολόγιο σας;

-Ρωτήστε τους

Χρησιμοποιήστε ερωτήσεις μέσα στα άρθρα σας και προτρέψτε τους αναγνώστες να αφήσουν με σχόλια τη γνώμη τους. Μην περιμένετε αμέσως αποτελέσματα. Το κοινό σας θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να μπορεί να ανοιχτεί μαζί σας.

-Να είστε δημιουργικοί και επίκαιροι

Καλό είναι το περιεχόμενο σας να είναι μοναδικό ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας. Φροντίστε πάντα τα άρθρα σας να είναι επίκαιρα και να  αφορούν ειδήσεις ή γεγονότα πρόσφατα. Μπορεί κάποιος από τους αναγνώστες σας να αφήσει σχόλιο με ερωτήσεις που τον ενδιαφέρουν.

-Δημιουργείστε άρθρα προς συζήτηση

Συζητήστε για κάποιο θέμα με αντικρουόμενες απόψεις και προκαλέστε τους αναγνώστες σας να αφήσουν τη γνώμη τους ή να προτείνουν αυτοί το θέμα του επόμενου άρθρου σας.

Όλα όσα αναφέραμε θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε σε σημαντικό βαθμό την ποσότητα και ποιότητα των σχολίων σας. Μην ξεχνάτε όμως να ανταποδίδετε την ευχαρίστηση σας με το να απαντάτε αποτελεσματικά στα σχόλια των αναγνωστών σας.

Share